רשת מטבחי דקל בשיתוף פעולה עם המחלקה לעיצוב תעשייתי של מכון אבני, מציגים פרויקט משותף: "מטבחי העתיד"  הפרויקט מציג מטבחים המשלבים בתוכם טכנולוגיות חדשניות, חומרים חכמים ואחריות סביבתית עליהם חשבו הסטודנטים במהלך קורס ייעודי.
במסגרת שיתוף הפעולה, הסטודנטים התמקדו באיתור מגמות עיצוביות, טכנולוגיות וצרכים חדשים בפיתוח הקונספטים, תוך דגש על הטמעתם במטבח באופן העיצוב והאקססורייז.
בין הפרויקטים החדשניים שיוצגו ניתן לראות שימוש בזכוכית חכמה אשר הופכת לשקופה בעזרת חיישן תנועה וכך ניתן לראות דרך הדלתות את המלאי, לזהות מתי משטחים חמים או קרים ולשנות את הדגם על משטחי המטבח לפי מצב הרוח.  גם נושא המיחזור זוכה לייצוג הסטודנטים פיתחו מדפסת תלת מימדית המזהה את סוג הפלסטיק, גורסת אותו ומאפשרת להדפיס כלים באופן עצמאי בבית. הפלסטיק שיוזן למדפסת כחומר גלם, מקורו בבקבוקים ובכלי פלסטיק שיצאו משימוש.

בין הפרויקטים אפשר למצוא :

מטבח נגיש
"יחידת מטבח מיועדת לאנשים היושבים בכיסא גלגלים ולאנשים ללא מוגבלות, היחידה מתוכננת כמשטח צף, המאפשר גישה עם כיסא הגלגלים למוקדים החשובים ביותר במטבח: הכיריים, הכיור ומשטח העבודה. המדפים בארון האחסון מתכווננים בעזרת בוכנת גז ומסוגלים להסתובב, לעלות או לרדת על פי הצורך". – עבודה של לינה אוקס, ליאת פושמן ביטון

 

צילום: ניר עצמון/ מטבחי דקל
צילום: ניר עצמון/ מטבחי דקל

מטבח הידרופוני
"במציאות בה גורדי שחקים מקיפים את סביבתנו, עיצבנו מטבח הידרופוני, אשר מטרתו לשלב בין חיים אורבניים וחיבור לטבע ובין קידמה ושורשיות. בעזרת מערכת מים ממוחזרים מהמטבח שלנו, אנו מציעים להקים גינה אנכית, הממוקמת בצינורות, ללא אדמה, על קיר המטבח הביתי. כך ניתן לגדל צמחי מאכל ותבלין בחלל הבית. המטבח החדש יוצר חווית גידול המשותפת לכל המשפחה ומאפשר אכילת ירק טרי שגידלנו בעצמנו". – עבודה של מאיה ראוף, נתנאל סקעת

צילום: ניר עצמון/ מטבחי דקל
צילום: ניר עצמון/ מטבחי דקל

מדפסת תלת מימד למטבח הביתי
״מיחזורית״ הינה מדפסת תלת מימד, המיועדת למטבח הביתי ומשתלבת בתוכו כפריט ריהוט.
המדפסת ממחזרת אריזות ובקבוקי פלסטיק, שרובם מגיעים לביתנו עם המזון שאנו קונים. היא מזהה את סוג הפלסטיק, גורסת אותו ומעבדת את החומר לחוטים, שמהם ניתן להדפיס חפצים רבים, שאנו נדרשים להם בחיי היומיום, בין היתר כלי מטבח.
עם כניסת המדפסת למטבח, יתאפשר מיחזור מקומי של אריזות, וניתן יהיה לשמור על הסביבה, בלי לוותר על אריזות הפלסטיק הנפוצות".  – עבודה של אינה מזורוק, לינה גרצמן

 

צילום: ניר עצמון/ מטבחי דקל
צילום: ניר עצמון/ מטבחי דקל

Kitchen Market
"מטבח חכם, המנהל את מלאי המזון ומייעץ בבחירת מתכונים ותכנון הקניות שלנו.
המטבח המוצע שואב השראה מניהול מלאי בסופר-מרקט ומשתמש בטכנולוגיות חכמות לניהול מלאי אלקטרוני, שקילה, דיווח ואופטימיזציה. אפליקציה ייעודית מאפשרת למשתמש לדעת בדיוק מהם המוצרים הקיימים במטבח בכל זמן נתון, ובכך מאפשרת לבחור מתכונים לפי המוצרים הקיימים במטבח, לבדוק אילו מוצרים חסרים במטבח ולתכנן את הקנייה הבאה". – עבודה של דניאל להב, נתי חיים

צילום: ניר עצמון/ מטבחי דקל
צילום: ניר עצמון/ מטבחי דקל

 

‏Smart Glass Kitchen
"הפרויקט שלנו מציע סביבת מטבח אקטיבית, המאפשרת אינטראקציה בין המשתמש למטבח, מסייעת בהתמצאות קלה יותר בחלל ויוצרת חווית בישול חדשה. בשילוב סנסורים (חיישני תנועה, חום ומגע) וטכנולוגיית "Smart Glass". יצרנו סביבה, המקיימת ערכים אלה ויוצרת חוויה ויזואלית ושימושית חדשה במטבח: דלתות הארונות הופכות שקופות כאשר אנו נעצרים לידן ועוזרות לנו למצוא את מבוקשנו בזמן הבישול או האירוח, הכיריים מחליפות צבע ומזהירות אותנו מפני כוויות מיותרות והדגמים על כל משטחי המטבח נתונים לשליטתנו, ואנו יכולים לשנותם על פי מצב הרוח או העונה".
 – עבודה של קארין וילנסקי, אנטון מדבדב

 

צילום: ניר עצמון/ מטבחי דקל
צילום: ניר עצמון/ מטבחי דקל

מטבח אקוואפוני
"אקוופוניקה היא שיטה לגידול משותף של צמחיה ודגה. במערכת מעגלית זו הדגים והצמחים מתקיימים באופן סימביוטי וניזונים אחד מהשני: הפרשות הדגים הן דשן לצמחים ואילו הצמחים, הגדלים על מצע טוף, מסננים ומטהרים את המים עבור הדגים. הטמעת המערכת האקוואפונית כחלק אינטגרלי מהמטבח, מאפשרת גידול צמחים ודגים לאכילה ולנוי. המערכת דורשת תחזוקה מינימלית והיא מניבה תפוקה לא מעטה לשימוש ביתי בצורה נקייה ומתחדשת".  – עבודה של אגם כהן, שי-לי נתן

צילום: ניר עצמון/ מטבחי דקל
צילום: ניר עצמון/ מטבחי דקל

 

לדברי חיים סמרי, מנכ"ל מטבחי דקל: "אנו קשובים למגמות ולפיתוחים החדשים בעולם ומטמיעים את המילה האחרונה בטכנולוגיה למטבח הביתי  תוך התאמה לצרכים ולטעם של לקוחותינו. שיתוף הפעולה המרתק עם הסטודנטים במכון אבני, הוא הזדמנות לתת ביטוי למעצבים צעירים להציג זווית חדשה ומרעננת ולאפשר להם התנסות פרקטית ייחודית בתעשייה. הסטודנטים הציגו רעיונות מקוריים וחדשניים, ובהחלט אנו שוקלים בשלב הראשוני להוציא לפועל חלק מהפרויקטים, כי הם יהיו הדבר הבא במטבח המודרני."