תמונות אילוסטרציה: shutterstock

המתכונים באדיבות מיצמיצ, מנהלת פורום המתכונים של אתר 'כיפה'

רוצה עוד? בקרי במדור האוכל שלנו!
ממולאים: הסוד הכי טעים במטבח
אהבה לבנה: כדורי לאבנה בזעתר 
בריאות בתפריט: טיפים לבישול איכותי וטעים

סלט חסה ופיצוחים 

לסלט:

חסה
סלסלת עגבניות שרי
3-4 גזרים
צימוקים
שקדים
פקאנים רגילים ומסוכרים
צנוברים מטוגנים מעט
חבילה קרוטונים לסלט

(כמויות הפיצוחים – בין 100-150 גרם מכל סוג. אפשר יותר או פחות לפי ההעדפה שלכם)

לרוטב:
4 כפות מיונז
כפית חרדל
1/2 כפית קטשופ
מעט חומץ
שום כתוש לפי הטעם
מלח 
פלפל

אופן ההכנה:

קורעים את החסה, מגרדים את הגזר או חותכים אותו לגפרורים ומוסיפים עגבניות (אפשר לחתוך לחצאים). את חומרי הרוטב מערבבים בנפרד. את הפיצוחים – צימוקים, שקדים, פקאנים שבורים לחתיכות, צנוברים מטוגנים קלות וקרוטונים, וגם את הרוטב, חשוב להוסיף רק לפני ההגשה – כדי לשמור על הקריספיות.

 

shutterstock
shutterstock

סלט חסה ברוטב חרדל ודבש

לסלט:

חסה ערבית – שורש בינוני, שטוף ומיובש
1 בצל סגול
10 עגבניות שרי

לרוטב:
חרדל דיז`ון – חרדל גרגירים – 1כף 
מיץ לימון – 2 כפות 
שמן זית – 2 כפות 
דבש – 2 כפות
רוטב סויה -1 כף 

 

סלט חסה ועלי בייבי ברוטב ויניגרט משגע

לסלט:

ראש חסה 
עלי בייבי 
בצל סגול 
פטריות שמפיניון טריות 
עגבניות שרי 

לשדרוג: מגרדים גבינת פרמז'ן ו/או קשקבל ומוסיפים לסלט האישי

מרכיבי רוטב הויניגרט: 
חצי כפית מלח 
מעט פלפל שחור גרוס 
2 כפות חומץ טבעי 
1 כף תרכיז פריגת תפוזים קפוא 
חצי כפית חרדל גרגרים 
6 כפות שמן תירס (ניתן להפחית אם חוסכים בקלוריות)


אופן ההכנה:

חותכים את החסה ביד לחתיכות גסות, פורסים את הבצל לפרוסות דקות וחותכים את עגבניות השרי לרבעים. מניחים את הירקות בקערת הגשה עמוקה, מערבבים היטב את חומרי הרוטב בנפרד ולאחר מכן עם הסלט. מגישים מיד

shutterstock
shutterstock


סלט חסה, גבינה כחולה ואגוזים

לסלט:

עלי חסה ערבית מ-2 ראשי חסה בריאים. לוקחים רק את העלים הפנימיים והבהירים, שוטפים, מיבשים היטב וקורעים לפיסות בגודל ביס.
150 גרם גבינה "כחולה" (כל סוג יתאים), מגורדת במגרדת גסה או מפוררת ידנית.
150 גרם אגוזי מלך קלויים ומפורקים לחתיכות בגודל של צנובר שמנמן (פחות או יותר)

בעת צרה אפשר להשתמש בחסות משי, מסולסלות, אדומות או בחסה אמריקאית. כנ"ל עם פקאנים, זרעי דלעת, חמניות, צנוברים או "גפרורי" שקדים.


לרוטב:

2/3 כוס שמן זית (או תירס, או מה שבנמצא)
חצי כוס לימון
כפית דבש או סוכר
כף חרדל
2 שיני שום כתוש
מלח ופלפל שחור גרוס טרי 


מאנצ´יז שניצל – תוספת שהופכת את הסלט לארוחה:

במחי טיגון הסלט יכול להפוך לארוחה קלה וטעימה. כמובן שאם מוסיפים שניצל מוותרים על הגבינה הכחולה.


150 גרם למנה (או לפי ראות עיניים) רצועות חזה עוף טרי ויבש כ-6 ס"מ אורך על 1 ס"מ עובי וקוטר (אפשר לחרוג).
שמן לטיגון עמוק
קמח
2 ביצים מוטרפות עם כפית שמן שומשום (סיני), שן שום וכף סויה 
300 גרם  חטיף"מאנצ´יס" טחון קלות במעבד מזון

הרצועות עוברות טקס טבילה בקמח ובביצים מתובלות ולבסוף מצופות בשברי המאנצ´יס ומטוגנות עד שהשניצל עשוי. 

shutterstock_76706146

סלט חסה, שמיר ופקאן סיני

לסלט:

ראש חסה
1 שמיר קצוץ
כחופן פקאן סיני מסוכר, חתוך לרבעים

לרוטב:
4 כפות מיונז
חצי מיכל שמנת חמוצה
2 שיני שום
מיץ לימון 
כפית סוכר
מלח ופלפל

 

shutterstock
shutterstock

 

סלט חסה, פירות ופטריות

לסלט:
2 חבילות עלי בייבי גרין
חבילת סלרי עלים חתוכים לקוביות
3 תפוחים (יונתן) חתוכים לפרוסות
3 אגסים חתוכים לפרוסות
3 תפוזים  חתוכים לקוביות
סלסלת פטריות שמפניון
בערך 150 גרם אגוזי מלך (להוסיף אחרי הוספת הרוטב)

לרוטב:
120CC שמן
120CC מיץ תפוזים סחוט
כף מיץ לימון
בערך כף חרדל גרגירים
כף דבש
כפית שום כתוש (לא כדאי שום טרי כי הטעם שלו דומיננטי מידי)
כף בערך של חומץ טרגון (או חומץ אחר)
פלפל שחור גרוס
מלח
שום גבישי

אופן הכנה:

מערבבים, טועמים ומתקנים כמויות לפי הצורך. את הרוטב מערבבים היטב בשייקר. כשחותכים את התפוחים והאגסים משפריצים עליהם מעט מיץ לימון סחוט שלא ישחירו (וכשמכינים את הרוטב – לוקחים בחשבון את החמיצות).