דלורית אפויה, עדשים שחורות מבושלות, נענע קצוצה ורוטב ויניגרט. סלט קליל, חמוץ-מתוק וטעים טעים.

שימו לב שמדובר בעדשים שחורות ולא הירוקות שנפוצות בסופרים במדפי הקטניות. אלו עדשים יותר כהות, קטנות, קשות ועגולות. הן דורשות קצת יותר זמן בישול, משחירות את המים וגם לא מתפרקות אחרי הבישול כמו הירוקות. תמיד יש אותן בחנויות תבלינים או מקומות שמוכרים קטניות במשקל.

כמובן שמי שמתעצל או מעדיף יכול להשתמש גם בעדשים החומות/ירוקות הרגילות – אני לא אהיה קשוחה מדי – אבל בהחלט ממליצה על השחורות!

אני השתמשתי בערך בכוס של עדשים שכבר בושלו והוקפאו, ולכן לא יודעת להגיד את הכמות המדויקת לפי עדשים יבשות, אבל תמיד אפשר לבשל כמות גדולה יותר ממה שצריך ולהקפיא ואחר כך מאוד נוח להוציא מהקפאה וישר להוסיף לתבשיל או מרק או סלט.

מי שמעדיף יכול להחליף את הדלורית בבטטה – זה יצא מעולה.

מצרכים:

1 דלורית בינונית

1 כוס עדשים שחורות מבושלות

חופן קטן של עלי נענע

שמן זית

מלח, פלפל, סילאן

לרוטב:

1/3 כוס מיץ לימון טרי

1 כפית חרדל גדושה

1 שן שום בינונית כתושה

כף וחצי – שתיים סילאן (תלוי כמה מתוק רוצים את הרוטב, וגם תלוי בסוג הסילאן)

הכנה:

מקלפים את הדלורית וחותכים לקוביות קטנות של 1×1 ס"מ. שמים בתבנית עם קצת מלח ופלפל, כפית סילאן ושמן זית בנדיבות (זה חוסך לנו את השמן אח"כ ברוטב). מכניסים לתנור על 180 מעלות עד שהדלורית רכה ומוכנה לאכילה.

את העדשים מבשלים בהרבה מים עד שהן רכות ומוכנות, אבל לא נמעכות לגמרי. מסננים ומייבשים.

מכינים את הרוטב בנפרד וטועמים כדי לוודא שהטעמים מאוזנים. מחברים הכל בקערה, מוסיפים את הנענע הקצוצה, ובתאבון!

 

לבלגו של נופר: לא על החסה לבדה