לפסיפלורה יתרונות בריאותיים רבים, אבל בטח רבים מכם לא יודעים שהוא מסייע לנו לרדת במשקל נכון. לא רק שהפסיפלורה מכילה את הסיבים המסייעים לעיכול ולפירוק חומרים, היא גם עשירה בהידרוקרבונט ובסוכרים פשוטים היכולים לסייע לשיפור את היכולות אתלטיות… בין השאר הפסיפלורה גם מסייעת להתמודדות עם דיכאון, נדודי שינה, שיכוך כאבים, אסטמה, סרטן ואפילו מסייעת לשיפור מראה עור הפנים.

כדי שנגוון לכם את צריכתו של הפרי הנה מספר מתכוני פסיפלורה מפנקים :

עוף מאוהב ברוטב בפסיפלורה:

חומרים:

1/2 ק"ג פרגיות

חצי קילו פסיפלורה טרייה

2 כוסות מים

4 כפות סוכר

2 כפות סילאן

2 בצלים סגולים קצוץ.

כף שמן זית

 

מלח פלפל

אופן ההכנה:

אופן הכנת הרוטב:

בסיר קטן על אש נמוכה, מוסיפים את הסוכר עד קבלת קרמל בצבע זהוב. מוסיפים  את הבצלים, הסילאן והמים. מוסיפים את הפסיפלורה הנקייה ומרתיחים עד הסמכת הרוטב.

אופן הכנת המנה:

מחממים במחבת מעט שמן זית.

צולים את הפרגיות מוסיפים פלפל מלח וכף סוכר.

מניחים את הפרגיות בצלחת ומוסיפים את הרוטב מעל. (ניתן להוסיף נענע לקישוט)

ניתן להגיש עם סלט ירוק ויש לכם מנה משגעת.

 

גלידת פסיפלורה ללא מכונת גלידה

מצרכים:

2 חלבונים

1/2 כוס סוכר

6 פסיפלורות בינוניות

1 שמנת מתוקה 10%  שומן

אופן ההכנה:

מקציפים  את החלבונים עם הסוכר

מוסיפים את תוכן הפסיפלורות ומקפלים לתוך קצף הביצים בעדינות

מוסיפים שמנת מתוקה

ושמים בהקפאה

לאחר כשעה מערבבים  קלות

 

שייק מנגו בננה פסיפלורה זוגי ורומנטי..

חומרים:

ל- 2 כוסות משקה (250 מ"ל )

1 מנגו בשל (רצוי מסוג מאיה )

1 פסיפלורה

1 בננה

1 כוס חלב

1 כוס קוביות קרח

2 כפיות סוכר

במידה והתערובת סמיכה ניתן  להוסיף 1/4 כוס מים קרים או חלב

אופן הכנה:

לערבב הכול בבלנדר

 

מאת: נעמה בן דוד טרבלסי, דיאטנית קלינית B.SC בסטודיו C